Jaja faszerowane kiełbasą wg Antosi

Pyszna przekąska, ale tylko moja koleżanka Antosia potrafi je odpowiednio przygotować i tylko u niej mają wyjątkowy i niepowtarzalny smak. Mnie nigdy nie uda się takich zrobić…
jaja faszerowane kiełbasą

Składniki

5 jajek ugotowanych na twardo
10-15 dkg kiełbasy wiejskiej
pęczek szczypiorku
pęczek natki pietruszki
sól, pieprz
maggi

Wykonanie

Ugotowane na twardo jaja przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Żółtka zmielić razem z kiełbasą. Dodać drobniutko pokrojoną natkę oraz szczypiorek. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kilkoma kroplami maggi.
Białka napełnić farszem. Ułożyć na liściach sałaty, udekorować.

Jeden komentarz do “Jaja faszerowane kiełbasą wg Antosi

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*