Wafel z masą kokosową i herbatnikami

Składniki

3 grube wafle
1 kostka masła
3/4 szklanki cukru
200 ml mleka (może być woda)
30 dkg mleka w proszku
3/4 szklanki wiórek kokosowych
35 dkg herbatników „mini” z jednej strony oblanych czekoladą   /w przypadku gdyby herbatniki nie miały polewy czekoladowej, można dać do masy 2 łyżki kakao/

Wykonanie

Mleko zagotować z cukrem, odstawić, dodać masło i mieszać do jego rozpuszczenia, stopniowo dodawać mleko w proszku i mieszać mikserem na jednolitą masę, dodać kokos, wymieszać.
Herbatniki podzieli na 2 części. Na jeden wafel wyłożyć 1/4 masy, poukładać herbatniki, znów 1/4 masy, na to drugi wafel i podobnie rozłożyć drugą część składników. Nie czekać, aż masa wystygnie, lepiej rozprowadza się ciepła.
Obciążyć i dobrze schłodzić.
Do zrobienia zainspirowała mnie swoim przepisem Irena.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*