Składniki /forma 24×36 cm/
Ciasto
2 szklanki mąki
3 jajka
1/3 szklanki cukru
3/4 kostki margaryny
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
Ser
1 kg sera
20 dkg cukru
10 dkg masła
5 jaj
cukier waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej lub budyniu
Kokos
10 dkg cukru
20 dkg kokosu
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
10 dkg masła /stopione, ostudzone/
4 białka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie
Margarynę – bardzo oziębioną – zetrzeć na tarce do mąki, lekko wymieszać, dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wyrobić ciasto i wyłożyć na blachę.
Na ciasto wyłożyć pokrojone ananasy /ewentualnie jeszcze wiśnie/.
Cukier utrzeć z żółtkami i masłem, dodać zmielony ser, mąkę ziemniaczaną, cukier waniliowy, na końcu pianę z białek. Wymieszać i wyłożyć na ciasto z ananasami.
Białka ubić z cukrem, dodać roztopione masło i pozostałe składniki. Kokos wyłożyć na ser. Piec ok. 1 godz.w temp. 150-160 st. C /II poziom grzanie góra-dół /w razie przypiekania zbyt mocno kokosu, przykryć ciasto folią aluminiową/.