Dziś serwuję roladki ze schabu… z jarmużem…trzeba go wykorzystać, skoro pięknie wyrósł w ogrodzie, a do tego warzywo to ma tak wiele zalet.
Składniki
4 kotlety schabowe
4 młode liście jarmużu
1 papryka czerwona
2 jajka ugotowane na twardo
ser
sól, pieprz
1 jajko surowe
bułka tarta
Kotlety rozbić bardzo cienko, posolić i popieprzyć. Liście jarmużu /bez nerwów liściowych/ drobniutko pokroić. Na każdy płat położyć trochę pokrojonego jarmużu, plaster jajka i 2-3 paski papryki. Zwinąć ciasno roladkę, obtoczyć w bułce tartej z dodatkiem papryki, następnie w jajku i znowu w bułce. Smażyć na wolnym ogniu ze wszystkich stron, aż będą rumiane.
Ciekawy przepis. Zainstalowałaś mnie..
Dziękuję i zapraszam częściej.