Sałatka z buraków, ogórka i jabłka z majonezem

Sałatka obiadowa, smakuje bardzo dobrze, choć tak nie wygląda. Pasuje do wszystkich mięs pieczonych i smażonych.

Składniki

500 g ugotowanych buraków
1 kwaśne jabłko
3 ogórki konserwowe
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu greckiego
pieprz, sól

Wykonanie

Buraczki obrać i pokroić w kostkę.
Obrane, pozbawione gniazda nasiennego jabłko pokroić w drobną kostkę.
Ogórki konserwowe również pokroić w drobną kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez i jogurt, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.