Miały być na Wielkanoc, ale są dopiero teraz… zgodnie z zasadą – lepiej późno niż wcale… a warto… mnie przynajmniej smakują…
Składniki
6 jajek
1/2 małego pęczka szczypiorku
1/2 małego pęczka koperku
1/2 małego pęczka natki pietruszki
garść rzeżuchy lub młodych listków rzodkiewki
2 łyżki serka kremowego chrzanowego
1 łyżka gęstej śmietany lub jogurtu
sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Jajka ugotować na twardo, obrać i podzielić na połówki. Wyjąć żółtka i rozdrobnić je w blenderze razem z zielonymi dodatkami oraz serkiem i śmietaną, doprawiając też do smaku. Powstałą masą napełnić białka.
Jajka można przekroić wzdłuż lub w poprzek.
Można jedno całe żółtko odłożyć i potem wykorzystać go do dekoracji.