Surówka z selera naciowego od Damiana

Surówka podpatrzona na youtube DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI.
Jest… taka inna, niż wszystkie, a kto lubi seler naciowy, będzie zachwycony.

Składniki

5-7 łodyg selera /ze środka/
½ cebuli czerwonej
3 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki lub koperku
½ łyżeczki soli /płaskiej/
½ łyżeczki cukru
½ łyżeczki pieprzu /płaskiej/
sok z ½ limonki
2-3 łyżki oleju/oliwy z oliwek

Wykonanie

Seler umyć, odciąć zdrewniałe części, pokroić.
Czerwoną cebulę pokroić w cienkie piórka.
Czosnek przecisnąć przez praskę. Natkę pokroić /nie za drobno/.
W słoiczku wymieszać sól, pieprz, cukier i sok z limonki oraz olej. Połączyć z selerem. Włożyć na jakiś czas do lodówki, aby smaki się przegryzły..

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*