Pomidory z mozzarellą i sosem balsamicznym

Jeszcze jedna propozycja przekąski z pomidorem i mozzarellą /na blogu są już 2 inne przepisy/. Uwielbiam ten duet i dziś dogodziłam swym kubkom smakowym przygotowując takie oto cudo jako dodatek do wędliny na … śniadanie. A co…pełny wypas… uczta wprost… było pysznie bardzo, mniam mniam…
pomidory mozzarella sos

Składniki

2 większe pomidory
ok. 10 szt pomidorków koktajlowych
1 opakowanie mozzarelli w kulkach
sos balsamiczny*)
ewentualnie sól, pieprz, ocet winny /nie są konieczne, ja daję odrobinę na pomidory/
listki świeżej bazylii
pomidory mozzarella sos

*)sos balsamiczny można kupić w większych marketach
zamiennie można przygotować inny sos:
4 łyżki wody
4 łyżki oleju
czosnek w proszku
vegeta /sól/
papryka słodka w proszku

lub też użyć gotowej paprykowo-ziołowej przyprawy KNORA

Wykonanie

Pomidory pokroić wzdłuż na plasterki, ułożyć na talerzu dookoła, delikatnie posolić, popieprzyć i skropić octem. Kulki mozzarelli ułożyć na środku talerza, przetykając je pomidorkami koktajlowymi, polać je sosem. Całość przybrać świeżą bazylią /dość sporo/.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*