Przepis spotkałam na WŻ, zaciekawił mnie bardzo, więc zrobiłam. Ciekawy smak, dużo zależy też od dodanych ziaren, sera nie czuć. Warto spróbować, fajna odmiana.
Zrobiłam z połowy porcji, stąd wyszedł mi dość niski, a piekłam w małej foremce aluminiowej. Składniki poniżej podane są na całą porcję.
Składniki
500 g twarogu półtłustego
6 jaj
1 szklanka mieszanki dowolnych ziaren np.słonecznik, dynia, siemię lniane, kminek,
1 szklanka płatków lub otrębów owsianych
sól
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
Twaróg zblendować razem z jajkami na gładką masę. Następnie dodać płatki owsiane/otręby, ziarna, sól i proszek do pieczenia, wszystko razem wymieszać łyżką. Piec 50 min w temp. 180 st. C.
Zrobiłam, jest pyszny :))
Super, że zrobiłaś i Ci smakuje. Dziękuję za komentarz, dzięki czemu przypomniałaś mi o nim, bo w tym nawale wszystkiego zupełnie o nim zapomniałam. Pozdrawiam.
Upieczony i wystudzony. Chyba najsmaczniejszy jaki jadłam. Dziękuję za przepis.
Super, że smakował. Pozdrawiam.
Bez wody lub mleka?
Jak widzisz – bez wody lub mleka. Pozdrawiam.
Dlaczego aż 6 jajek?
Widocznie autorce przepisu wychodzi najlepszy z taką właśnie ilością jajek 😉