Jaja faszerowane szynką i chrzanem

W mojej kuchni królują głównie jajka w sosie tatarskim, ale może czas to zmienić? oto propozycja jaj faszerowanych szynką i chrzanem.
jaja faszerowane szynką i chrzanem

Składniki

5 jajek ugotowanych na twardo
20 dkg szynki
5 łyżeczek chrzanu
2-3 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
jaja faszerowane szynką i chrzanem

Wykonanie

Ugotowane na twardo jaja przekroić na pół, wyjąć żółtka.
Żółtka zmiksować z chrzanem i majonezem. Dodać drobniutko pokrojoną szynkę oraz szczypiorek. Doprawić do smaku.
Białka napełnić farszem. Ułożyć na liściach sałaty, udekorować.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*