Święta tuż, tuż, a więc i wypieków będzie dużo… może przyda się też taka polewa… jest miękka, błyszcząca, nie łamie się przy krojeniu… warto spróbować.
Przepis pochodzi z jednej z książek s. Anastazji.
A tak przykładowo wygląda na babce świątecznej:
Składniki
1/2 kostki margaryny
5 łyżek cukru pudru
3 łyżki ciemnego kakao
2 łyżki wody
1 łyżka żelatyny
5 łyżek kwaśnej śmietany
Wykonanie
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Cukier, margarynę, kakao i żelatynę podgrzewać, aż do rozpuszczenia /nie dopuścić do zagotowania/.
Przestudzić. Gdy polewa będzie lekko ciepła dodawać po łyżce śmietanę, wymieszać trzepaczką.
Bardzo dobra polewa, ładnie się wygładza i jest pyszna 🙂
Super i cieszę się, że się przydała, udała i smakowała…pozdrówka!