Porosołowe smarowidło do pieczywa

Kiedy gotujemy rosół zawsze pozostaje nam do zagospodarowania mięso z jego gotowania i warzywa. Gdy już znudziły się nam pierogi z takim farszem, albo krokiety, albo galaretka, albo… można jeszcze długo wymieniać, można zrobić pyszną pastę do chleba i taką dziś proponuję.

Składniki

po rosole
1 m
archewka
1 pietruszka
kawałek selera
mięso z części udka kurczaka i skrzydła indyka

dodatkowo
1 ząbek czosnku = przeciśnięty przez praskę
mała puszka groszku zielonego
pół pęczka szczypiorku
czosnek niedźwiedzi /suszony/
sól, pieprz, papryka słodka i ostra, płatki chili

Wykonanie

Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować, doprawić do smaku solą i pieprzem.
I już… smarować pieczywo i zajadać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*