Wiosna za oknami, więc chce się, aby i na talerzu było kolorowo i wiosennie. Zatem kolejna sałatka, kolorowo i zdrowo, i mało kalorycznie.
Składniki
2 garści szpinaku
1 łodyga selera naciowego
1 dojrzałe awokado
1/2 dojrzałego owocu granatu
1/2 opakowania sera fety
2-3 pomidory /dałam śliwkowe/
sos:
3 łyżki oleju
2 łyżki soku z cytryny /dałam z pigwy/
1 kopiata łyżeczka musztardy /dałam miodową/
pieprz, ewentualnie sól /uwaga – feta jest słona/
Wykonanie
Składniki sosu wymieszać w słoiczku.
Seler pokroi w paseczki, awokado, fetę i pomidora w dowolną kostkę.
Z granatu wydrążyć pestki.
Składniki delikatnie wymieszać, bezpośrednio przed podaniem polać sosem.