Fajna przekąska… jeszcze jedna z wielu....
Składniki
1 płat ciasta francuskiego
1/2 ulubionego serka kanapkowego- ok. 80 g
6 czarnych oliwek
3 kawałki suszonych pomidorów
2 łyżki śmietany kremówki
Sól pieprz do smaku
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
Wykonanie
Serek przełożyć do miseczki i zostawić na 25 minut, aby trochę się ogrzał.
W międzyczasie oliwki i suszone pomidory drobno posiekać.
Przełożyć do miski z serem, dodać śmietankę, przyprawy i wymieszać na pastę.
Ciasto rozwinąć i rozsmarować serek na połowie ciasta, przykryć drugą połową i pokroić na paski o grubości około 1 cm. Każdy złapać za oba końce i wykręcać w przeciwnym kierunku.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać świerki . Można posmarować jajkiem.
Piec w180 st około 18-20 minut, wyjąć. Podawać od razu lub na zimno.