Zrobiłam dziś pyszną surówkę z kapusty kiszonej do ryby…polecam, bo bardzo mi smakowała, to myślę, że może jeszcze komuś też przypadnie do gustu.
Składniki
0,5 kg kapusty kiszonej
1/2 słoiczka suszonych pomidorów /w oliwie/
1 jabłko
1/2 zielonej papryki
2-3 łyżki oliwy z pomidorów
1 łyżka miodu
pieprz
Wykonanie
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i drobno pokroić.
Pomidory osączyć z oleju i pokroić w cienkie paseczki.
W podobne paseczki pokroić paprykę.
Jabłko zetrzeć na grubych oczkach.
Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać oliwę wymieszaną z miodem i przyprawioną do smaku pieprzem, wymieszać.
Odstawić na chwilę do lodówki, aby smaki się przegryzły.